top of page

Acerca de

P1040148.JPG

Ons Verhaal

Apero in a private garden’, een nieuw Gents ecologisch-sociaal initiatief.

 

 

‘Apero in a private garden’ tovert kleine stads-en dorpstuintjes, voortuintjes, balkonnetjes, koertjes en terrassen om in geurende tuinen vol heerlijk ruikende bloemen en planten. Tegelijkertijd creëert ‘Apero in a private garden’ een ontmoetingsplek met aperitiefmomentjes voor buren, vrienden, gezinnen en misschien springt een toevallige voorbijganger wel even binnen in deze ecologisch-sociale hotspot. De stadstuin in Zwijnaarde is de modeltuin die vrij te bezichtigen is. De tuin is geïnspireerd op de Moorse geurtuinen uit Andalusië. 

 

Leeftuinen: een ecologisch initiatief vol beleving

 

Een uitgekiende geurende beplanting zorgt voor rust en gezelligheid en prikkelt alle zintuigen. ‘Apero in a private garden’ zorgt voor een oase van geuren, kleuren en smaken waar je tot rust zal komen en kan genieten van de natuur en van elkaar. Wij garanderen prachtige vlinders, kwetterende vogels, sierlijke libellen en zacht zoemende hommels, die ontdekt en bewonderd zullen worden door jong en oud. De geurende tuinen van ‘Apero in a private garden’ zorgen voor biodiversiteit en leven. Zij zijn het alternatief voor de saaie tuinen met enkel gras of verharding en hier en daar een verloren plant aan de zijkant. In Gent kennen we ‘woonstraten’, ‘leefstraten’, ‘speelstraten’. Wij lanceren graag ‘leeftuinen’.

 

Een sociaal initiatief: nodig je buren uit in je geurende tuin

 

Aantrekkelijke en lekker geurende tuinen zijn een extra kamer van het huis en een uitstekende locatie om te socializen met buren, vrienden, familie of zelfs voorbijgangers. Jonge gezinnen klinken samen met buren, minder jonge mensen halen we weg van achter het gordijn en laten we opnieuw actief participeren met buren of voorbijgangers in een geurende voortuin. De tuin is te bezoeken in de Dorpsstraat 11, Zwijnaarde Het bezoek is volledig vrijblijvend.

 

Live beleving: de ‘livesite’ is belangrijker dan de ‘website’

 

De geurtuin in Zwijnaarde vindt haar inspiratie bij de Moorse geurtuinen. De tuin is volledig ommuurd. Dit houdt de warmte van de zon langer vast en versterkt de bedwelmende geuren van meer dan 150 rozen, magnolia’s, jasmijnen en lelies. Deze beleving kunnen we enkel ‘live’ weergeven. Daarom nodigen we iedereen gratis en vrijblijvend uit om te tuin te bezichtigen en inspiratie op te doen. 

 

 

Milieu vriendelijk, onderhoudsvriendelijk en kindvriendelijk

 

De geurende stadstuinen van ‘Apero in a private garden’ zijn milieu vriendelijk. Pesticiden zijn uit den boze. Door ook met geurende bodembedekkers te werken zijn ze ook heel onderhoudsvriendelijk. In plaats van gazonvlaktes kunnen we slingerende paadjes maken tussen geurende bloemen en planten, waar kinderen kunnen in ravotten. Omdat hun neusjes ook lager bij de grond komen, worden de kinderen met dubbel zoveel geuren geprikkeld.

 

De geurende dorpstuin van ‘Apero in a private garden’ is gratis en vrijblijvend te ‘beleven’. Bel even voor een afspraak naar Koenraad Beyaert op 0495 50 16 23 en we zorgen voor een uniek ‘Apero in a private garden’ momentje.

bottom of page